ЧИҚИНДИСИЗ ТЕХНОЛОГИЯЛАРНИ ЯРАТИШ - Утаева Ситора Малик қизи (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Аннотация: Ушбу мақолада атроф-муҳитга заҳарли моддаларни тарқалишини олдини олишда чиқиндисиз технологияни яратиш, чиқиндисиз ишлаб чиқариш технологияси газ чиқиндиларни азот, олтингугурт ва металл углерод оксидлари ҳамда аерозоллар хлорфтор угливодородларга қаратилган чиқиндиларнинг кўпайиб кетишини олдини олиш мақсадида қайта ишлаш соҳасини йўлга қўйиш.