POMIDORNING ALTERNARIOZ KASALLIGI - Rashidov Quvonchbek Turg‘unboy o‘g‘li; Axmadova Charos Orziqul qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya. Axolini oziq-ovqat maxsulotlari orasida sabzavot ekinlari aloxida ahamiyatga ega. Bugungi kunda sabzavot ekinlaridan biri pomidorning xosildorligini oshirish va uni kasalliklardan himoya qilishda kasalliklarni qo‘zg‘atuvchi patogenlarni tur tarkibi va rivojlanishini o‘rganish bugungi kunning dolzarb vazifalaridandir. Shunday patogenlardan biri Alternaria solani zamburug‘i xisoblanadi.