TASVIRIY SAN’AT VA UNING MOHIYATI, TUR VA JANRLARI SAN’ATNING TARBIYAVIY AHAMIYATINI TALABALARGA AMALIY TADBIQ ETISH. - Tog'aev Keldiyor Xamidovich; Normurodova Hilola Asadjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’atning hozirgi kunda tutgan o’rni va tasviriy san’at va uning mohiyati, tur va janrlari haqida ma’lumot berilgan. Aslida san’atning turlari juda ko’p. Ular badiiy adabiyot, musiqa, tasviriy san’at, teatr, kino, xoreografiya, me’morchilik, amaliy bezak kabi boshqa san’at turlari ham mavjuddir. Odatda, haqqoniy borliqni tasviriy obrazlarda, shakllarda fazoviy kengiikda yoki tekislikda (qog’oz yuzasida) aks ettiradigan san’at tasviriy san’at deb ataladi. Tasviriy san’at tushunchasi keng ma’noga ega. Rassom tasviriy san’at bo’yicha ijod qilar ekan u bu yo’nalishning tur va janrlarini bilmasligi tasviriy san’atning haqiqiy ijodkori bo’la olmasligidan dalolatdir.