РАНГТАСВИРДА РАНГ МУНОСАБАТЛАРИ ХАМДА ИШЛАШНИНГ ЎЗИГА ХОСЛИГИ. - Тоғаев Келдиёр Хамидович; Рамозонова Фотима Бегмуродовна (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Аннатация: Ушбу мақола рангтасвирда ранг муносабатлари хамда ишлашнинг ўзига хослиги. ва Рангшунослик бўлғуси рассомларга рангларни табиатда ҳосил бўлиши ва тарқалиши масалаларини уларнинг атроф-муҳит таъсирида ўзгариб кўринишини, бўёқларини тайёрлаш ва улардан фойдаланиш йўлларини ўргатади.«Тасвирий санъат методикаси» фанининг мақсад ва вазифалари, илмий тадқиқот босқичи ва методлари, машғулотларининг мазмуни ва методикаси, таълим даргоҳларида ташқари ишлар мазмуни каби масалалар ўз аксини топганлиги ҳаиқда.