YEVROPA OLIMLARINING TARJIMONLIK FAOLIYATI - Mirzaakbarova Dildorabonu; Gafurova Nozima Ikramovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqola mashhur yozuvchilar,filosoflar,tilshunoslar va boshqalarning tarjimonlik faoliyatini yoritib beradi.Yevropa olimlarining tarjimonlik faoliyati,bir necha tillarda savdo,diplomatik va mesitsina sohalarida kompaniyalar,hukumatlar va shaxslar uchun muhim bolgan ma'lumotlarni o'girish va yetkazib berishni o'z ichiga oladi.Yevropa olimlarining tarjimonlik faoliyati global moliyaviy tizimda hamkorlik qilishga imkon beradi va mamlakatlararo aloqalarni kuchaytiriahda muhim ro'l o'ynaydi. Bu maqola qadimgi rim olimlarining tarjima qilgan asarlari va ularning foydalangan usullarini tushunishda yordam beradi.