OʻRTA OSIYO DAVLATLARINING XVIII - XIX ASR BIRINCHI YARMIDAGI TARIXIY GEOGRAFIYASI VA KARTOGRAFIK TADQIQOTLAR - Mamasaidova Ruxshona Qarshi qizi ,; Usmonov Nurmuhammad Eshmahmat oʻgʻli ,; Xurramov Otabek Tolib o'g'li , (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolani yozishdan maqsad Oʻrta Osiyo hududidagi davlatlarning XVIII-XIX asr birinchi yarmidagi tarixiy geografiyasini, ya'ni ularning joylashgan hududi, ijtimoiy-iqtisodiy holati, qaysi davlatlar bilan chegaradosh boʻlganligi, shuningdek davlatlarning qaysi hududlarda hukmronlik uchun kurash olib borganliklari va nima uchun bu hududlarga alohida e'tibor berganliklari haqida bilib olishimiz mumkin. Bu davr asosan xonliklar davriga toʻgʻri kelib, uch oʻzbek davlatlarining mintaqada hukmronlik uchun kurashi tashqi dushmanlarga qarshi kurashda oʻzaro yakdil boʻlmaganliklari haqida shuningdek bu davlatlarning qaysi hududlarda savdo iqtisodiy aloqalarni keng olib borganliklari haqida aniq bilimlarga ega boʻlamiz.