ALEKSANDR MAKEDONSKIYNING BOSQINCHILIK YURISHLARI. - Ortiqboeva Gulsevar Otabek qizi, (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya:Ushbu maqolada Aleksandr Makedonskiyning harbiy yurishlari o’rganiladi.shu bilan birga u bosib olgan hududlarni va bu hududlarda qanday siyosat yuritganini bilib olishinggiz mumkin.Maqolada Aleksandrning qo’shini ,sarkardalari,harbiy taktikasi,tarixchilarning Aleksandr davri tarixiga bo’lgan munosabatlari yoritiladi.