ҚИШЛОҚ ХЎЖАЛИГИНИ КИМЁЛАШТИРИЛИШИ ТАРИХИДАН ( ХХ АСРНИНГ БИРИНЧИ ЯРМИ) - Насритдинов Қобул Махамаджонович (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Мақолада муаллиф илмий-тарихий адабиётлар ҳамда арихив манбалари асосида ХХ асрнинг биринчи ярмида Совет ҳукумати томонидан Ўзбекистон қишлоқ хўжалигини, айниқса пахтачилик соҳасида кимёлаштириш жараёнини кенг кўламда амалга ошириш чора-тадбирларини сабаблари, моҳияти ва оқибатлари илмий таҳлил қилинган. Шунингдек мақолада, Совет ҳукумати томонидан суғорма деҳқончилик соҳасида қўлланилинган ноилмий агротехник усулларни қўлланилиши натижасида табиат ва инсон ўртасидаги ўзаро мувозанатни бузилиши жараёнига асос солиниши ҳам илмий таҳлил қилинган.