GOJI O‘SIMLIGINING DORIVORLIK XUSUSIYATLARI.

Authors

  • Amanova Mavluda Mustafakulovna,
  • Shodmonova Dinora Baxodir qizi,
  • Inomjonova Sarvinoz Turg’unali qizi,

Keywords:

Kalit so'zlar: Goji, Lycium barbarum, dorivorlik xususiyatlari, antioksidantlar, an'anaviy tibbiyot, immunitetni mustahkamlovchi, yallig'lanishga qarshi.

Abstract

Annotatsiya. Ushbu maqolada Goji o'simligining dorivorlik xususiyatlari ko'rib
chiqiladi, uning fitokimyoviy tarkibi, terapevtik ta'siri va sog'liq uchun potentsial
foydalari o'rganiladi. Uning antioksidant, yallig'lanishga qarshi va immunitetni
mustahkamlovchi xususiyatlariga e'tibor qaratiladi. Tadqiqot Goji o'simligining
dorivor salohiyati haqida to'liq ma'lumot berish uchun hozirgi adabiyotlarni,
eksperimental metodologiyalarni va tadqiqot natijalarini sintez qiladi. Xulosalar keng
tarqalgan tibbiy foydalanish uchun uning samaradorligi va xavfsizligini isbotlash
uchun keyingi klinik tadqiqotlar zarurligini ta'kidlaydi.

References

Foydalanilgan adabiyotlar ro‘yxati.

X.Ch.Bo‘riyev, A.T.Merganov, SH.I.Umidov va boshqalar “Qishloq xo‘jaligi

mahsulotlarini saqlash va qayta ishlash texnologiyasi”-Toshkent 2022-yil, 24 bet.

X.B SHomurodov,S.Y.Islomov . Qishloq xo‘jaligi mahsulotlarni saqlash va

birlamchi qayta ishlash texnologiyasi. – Toshkent: 2020,200 bet.

Tursunov.S O‘simlishunoslik. “Ijod –press”, 2019-yil

O‘zbekiston respublikasi ekish uchun tavsiya etilgan qishloq xo‘jaligi ekinlari

davlat restiga kiritilgan navlarning tavsifi. T 2006 yil

Shaumarov X.B. Islamov S.Y. Qishloq xo‘jaligi maxsulotlarini saqlash va

birlamchi qayta ishlash texnalogiyasi. – (darslik) Тоshkent, 2011.

Bo‘riyev X.Ch., Jo‘rayev R., Alimov O. Dala ekinlari maxsulotlarini saqlash va

dastlabki ishlov berish. – Т.: O‘zME, 2004

Published

2024-05-20

How to Cite

Amanova Mavluda Mustafakulovna, Shodmonova Dinora Baxodir qizi, & Inomjonova Sarvinoz Turg’unali qizi,. (2024). GOJI O‘SIMLIGINING DORIVORLIK XUSUSIYATLARI . TADQIQOTLAR.UZ, 38(6), 25–27. Retrieved from http://tadqiqotlar.uz/index.php/new/article/view/3320