TO’G’RI VA RATSIONAL OVQATLANISHNING MUHIMLIGI
Abstract
Tananing gigienasi haqida hamma biladi. Ovqatlanish gigienasi haqida-chi?
Ushbu tushuncha oziq-ovqat mahsulotarini saqlash, tayyorlash va iste’mol qilishning
bir qator qoidalarini o’z ichiga oladi. Ovqatlanishda gigienik bo’lish va zaharlanish
yoki ifloslanish ehtimolini oldini olish nimani anglatishi haqida batafsil bilib oling.
References
Adabiyotlar:
Ergasheva V.Sh. “Ovqatlanish gigienasi” o‘quv uslubiy qo‘llanma. Toshkent.
“Top Image Media” bosmaxonasi 2017 il
M.A.Azizov “Umumiy gigiena va ekologiya” Toshkent “Cho‘lpon” nashriyoti
M.R.Tilovov, S.O.Turdiev, A.M.Bozorov “Ovqatlanish gigienasi” Toshkent, “Ilm
Ziyo” nashriyoti, 2007 yil
S.S.Esonturdiev, M.E.Qarshiboeva “Gigiena va sanitariya tekshirishlar
texnikasi”“Ilm-ziyo” nashriyoti, 2007 yil
A.Nikbaev “Jamiyat sog‘liqni saqlash va tibbiyot statistikasi” Toshkent “Ilm -
Ziyo”nashriyoti 2005 yil.
G.I.Shayxova “Ovqatlanish gigienasi” Toshkent . “Yangi asr avlodi” nashriyoti