LENS CULINARISNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI
Ключевые слова:
Kalit so‘zlari. Lens culinaris, protein, alternativ,yasmiq, aminokislata, fraksiya, urug’, ekologiya, vitamin, temir, sinkАннотация
Annotatsiya. Qishloq xoʻjaligi sohasi aholi uchun oziq-ovqat mahsulotlarini
yetkazib beruvchi asosiy manbadir. Ayni vaqtda u keng istemol mahsulotlari ishlab
chiqaruvchi sanoatning bir qancha tarmoqlari uchun xom-ashyo yetkazib beradi.
Qishloq xoʻjaligining ahamiyati yana shu bilan belgilanadiki, xalq xoʻjaligida band
boʻlgan xodimlarning 27 foizi shu sohada mehnat qiladi. Qishloq xo‘jaligida dukkakli
don ekinlarining o‘rni beqiyos hisoblanadi. Dukkakli ekinlar nafaqat takroriy ekin
balki asosiy ekin sifatida ham ekish yo‘lga qo‘yilmoqda. Shu jumladan lens culinaris
(yasmiq doni) ning ham o‘rni beqiyos
Библиографические ссылки
Foydalanilgan adabiyotlar.
Atabayeva X. N. O`simlikshunoslik. – Toshkent : Mehnat, 2000. – b.134-136.
Atabayeva X. N. Qurbonov A.A. Yasmiq yetishtirish texnologiyasi bo`yicha
tavsiyanoma. O`Zr fanlar akademiyasi Asosiy kutubxonasi Ясмиқ етиштириш
технологияси бўйича тавсиянома. Navro`z nashryoti, 2020-yil 36-b
Qurbonov A. Yasmiq navlari xosildorligiga ekish muddati va me`yorining ta`sirini
o`rganish va ilmiy asoslash. Avtorefarat. Toshkent 2022-yil 46-b
Zafar M., Abbasi K.M., Khan M.A., Khaliq A. Effect of plant growth-promoting
rhizobacteria on growth, nodulation and nutrient accumulation of lentil under
controlled conditions. Pedosphere. 2022. Vol. 22, №6. P.848-859.
Mavlonov, B., Xamzaev, A., & Bobokulov, Z. (2018). Dukkakli don ekinlarining
tuproq unumdorligini oshirishdagi ahamiyati. O ‘zbekiston qishloq xo ‘jaligi
jurnali,(8), 36.
Эсанбоев, К. У., & Бобокулов, З. Р. (2021). ТРЕБОВАНИЯ
КОМПЕТЕНТНОСТИ В ПОДГОТОВКЕ СЕЛЬСКОХОЗЯЙСТВЕННОЙ
ПРОФЕССИИ ДЛЯ МОЛОДЕЖИ. Universum: психология и образование, (3),
-10.
Bobomuradov, Z. S., & Bobokulov, Z. R. (2018). No‗ xat ekinining o‗ ziga xos
xususiyatlari (Fermerlarga kichik maslaxat). EVELOPMENT ISSUES OF
INNOVATIVE ECONOMY IN THE AGRICULTURAL SECTOR, 989, 992.
Bobokulov, Z., & Tukhtamishova, J. (2023). CHICKPEA IS THE MEDICINE OF
HEALTH. Journal of Agriculture & Horticulture, 3(4), 22-23