БИОЛОГИК ФАОЛ ПОЛИМЕРЛИ ПРЕПАРАТЛАР ЁРДАМИДА ГИЛОС МЕВАСИНИ САҚЛАШ ТИЗИМИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ

Авторы

  • И.Х. Холмирзаев

Ключевые слова:

Калит сўзлар: Хитозан, сирка кислота, каҳрабо кислотаси, глицирризин кислотаси, антимикробли ва антибактериал хусусиятлари, сақланувчанлик, гилос мевалари навлари.

Аннотация

Аннотация: Ушбу мақолада экологик хавфсиз технологиялар тушунчаси,
хитозан ва унинг органик кислоталар билан ҳосил қилган комплекслари
асосидаги препаратлар ёрдамида гилос меваларининг навларини узоқ-муддатли
сақланиш амалиёти кўриб чиқилган. Лабораторияда қўлланиладиган технология
асосида гилос меваларига ишлов берилгандан сўнг уларнинг сақланиш
муддатининг узайиши, дастлабки вазни ўзгармаслиги ҳамда меваларнинг таъми
ва товар хусусиятлари сақланиб қолиши кўрсатилган.

Библиографические ссылки

Фойдаланилган адабиётлар рўйхати.

Ўзбекистон Республикаси Президентининг 16.02.2024 йилдаги

“Республикада озиқ-овқат хавфсизлигини таъминлашнинг қўшимча чора-

тадбирлари тўғрисида” ПФ-36-сон Фармони.

Гилос етиштириш [Матн]: илмий нашр / «Агробанк» АТБ. - Тошкент:

"ТАСВИР" нашриёт уйи, 2021. - 56 б.

ГОСТ 33310—2015 29 карбоксиметилцеллюлозная: Загуститель пищевого

продукта.

ГОСТ 33801-2016 Вишня и черешня свежие. Технические условия.

ГОСТ 4815-76 Кислота аскорбиновая пищевая.

ГОСТ 61-75 (СТ СЭВ 5375-85) Реактивы. Кислота уксусная. Технические

условия.

ГОСТ 6341-75 Реактивы. Кислота янтарная. Технические условия.

ГОСТ 908-2004 Кислота лимонная моногидрат пищевая.

O`zDSt ISO 2169: 2011 (C 39) Meva va sabzavotlar. Sovuq sharoitda saqlash

bo`yicha fizik talablar. Ta`rif va o`lchov birliklari.

O`zDSt ISO 3659: 2011 (C 39) Meva va sabzavotlar. Sovuq sharoitda saqlashdan

so`ng yetilishi.

O`zDSt ISO 7558: 2011 (11 59) meva sabzavotlarni dastlabki qadoqlash bo`yicha

yo`riqnoma.

Опубликован

2024-04-22

Как цитировать

И.Х. Холмирзаев. (2024). БИОЛОГИК ФАОЛ ПОЛИМЕРЛИ ПРЕПАРАТЛАР ЁРДАМИДА ГИЛОС МЕВАСИНИ САҚЛАШ ТИЗИМИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ . Tadqiqotlar, 36(4), 195–199. извлечено от https://tadqiqotlar.uz/new/article/view/2761