UZUMNING SHO‘RGA CHIDAMLI NAVLARINING AGRABIYALOGIYASINI O‘RGANISH VA YETISHTIRISH TEXNOLOGIYASINI ISHLAB CHIQISH.
Аннотация
Tok qimmatbaho ekin hisoblanadi.Uzum mevasi tarkibida 15–30% hatto
so’litilganda esa 40-50 % gacha shakar, organik kislotalar,pektin,oshlovchi
moddalar,xushbo’y hidli va bo’yoq moddalar, o’simlik yelimi,bir qancha fermentlar, A,
V 1 , V 2 , S vitaminlar va mineral tuzlar bo’ladi. Uzumdan har xil maqsadlar uchun
foydalaniladi. Uzum yangiligicha ko’p ishlatiladi,undan iyun oyidan boshlab noyabrgacha
daladan uzib ishlatiladi. Saqlashga qulay bo’lgan navlarini esa maxsus xona va
muzxonalarda kelgusi yilning may oyigacha saqlash mumkin.
Загрузки
Опубликован
2023-10-07
Как цитировать
Ramatov B.Z, & Jumanova M.Z. (2023). UZUMNING SHO‘RGA CHIDAMLI NAVLARINING AGRABIYALOGIYASINI O‘RGANISH VA YETISHTIRISH TEXNOLOGIYASINI ISHLAB CHIQISH . Tadqiqotlar, 23(1), 136–138. извлечено от https://tadqiqotlar.uz/new/article/view/57
Выпуск
Раздел
Статьи